Udskriftsindstillinger:

Luftige og nemme ciabattabrød uden æltning

Tilberedningsmetode
Køkken
Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Tilberedningstid: 15 15 mins Hævetid: 2 2 hrs Tid i alt: 2 timer 15 min.
Antal personer 1
Bedste sæson Velegnet hele året
Egenskaber Fryseregnet
Beskrivelse

Én portion giver 6 sandwichbrød eller 2 flutes.

Dejen hæver meget, så hvis du gerne vil lave dobbelt portion, vil vi anbefale at lave det i to seperate skåle.

Ingredienser
  • 12 g. gær (4g. tørgær)
  • 300 ml vand (lunkent)
  • 400 g. manitoba hvedemel (+ 30g til formning) (du kan også bruge Tipo 00)
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie (+ 1 spsk. formning af brødet)
  • Udstyr
  • 1 røreskål
  • en gaffel
  • en dejskraber
  • en dejskraber af stål (eller en kniv)
  • et ildfastfad
Fremgangsmåde
  1. Start med at opløse gæren i vandet og ca. 1/8 af hvedemelet, og rør rundt med en gaffel.

  2. Tilføj sukker, salt og olivenolie.

  3. Tilføj det resterende hvedemel lidt af gang, og rør det rund med en gaffel. Dejen er meget våd, du behøver derfor kun en gaffel til at samle dejen.

  4. Læg et låg eller film over røreskålen og lad dejen hæve i 2 timer. Lad gerne dejen hæve i en slukket ovn eller i en mikrobølgeovn, så dejen kan hæve uden temperaturforskelle.

  5. Når dejen er færdig med at hæve, gøres en bageblade klar med bagepapir.

  6. Dejen tages ud af ovnen, og ovnen tændes på 230 g alm. ovn, og put et ildfast fad med vand i bunden af ovnen.

  7. Fordel 30 g (1/2 dl) hvedemel på bordet, og skub forsigtigt dejen ud på bordet, evt. med en dejskraber, så den ligger som et aflangt brød.

  8. 1 spsk. olie, hældes over brødet og fordeles på brødet med dejskraberen.

  9. Siderne på dejen foldes, såldes først den ene side foldes ind på midten, som gentages med den anden side.

  10. Med en kniv eller dejskraber af stål deles dejen i 6 dele. Når en del skæres fra, flippes det, således der kommer mel på begge sider af brødet og brødet lægges over på bagepladen, hvor du forsigtigt med fingerne kan forme/rette brødet til den ønskede form.

  11. Brødene bages i ovnen i 20 minutter med vandbadet i ovnen, hvor bageplades vendes undervejs.

  12. Når de 20 minutter er gået, fjernes vandbadet, og brødene bages i yderligere 5 minutter uden vandbadet.

  13. Når brødene er færdige lægges de på en rist, for at brødene forbliver sprøde. Læg først brødene i en pose, når de er helt afkølet. Velbekomme!

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!