Udskriftsindstillinger:

Karamelsnitter

Tilberedningsmetode
Retter ,
Sværhedsgrad Øvet
Tid
Tilberedningstid: 40 40 mins Hævetid: 2 2 hrs Tid i alt: 2 timer 40 min.
Antal personer 1
Bedste sæson Velegnet hele året
Egenskaber Familievenlig
Beskrivelse

en portion svarer til ca. 20 stk. 

Ingredienser
    Bund
  • 1,5 dl sukker
  • 150 g. smør (blødt)
  • 3 dl hvedemel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Karamel lag
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 100 g. smør
  • 50 g. sirup
  • 1 dl brun farin
  • Havsalt (eller flagesalt)
  • Chokolade lag
  • 20 g. chokolade (hvid)
  • 200 g. chokolade (mørk)
  • 50 g. smør
  • 1/2 dl piskefløde
Fremgangsmåde
    Bund
  1. Pisk sukker og smør sammen

  2. Tilføj hvedemel og vaniljesukker, og pisk videre

  3. Pres dejen ned i en firkantet form (ca. 20x25 cm)

  4. Bag bunden til den er gylden i ca. 20 minutter ved 175 grader alm ovn

  5. Tag bunden ud af ovnen og lad den afkøle lidt mens de laver karamellaget (Sluk ikke ovnen imens).

  6. Karamel lag
  7. Hæld kondenseret mælk, smør, sirup og brun farin i en lille gryde og varm det forsigtigt op til den bobler - OBS. Rør hele tiden i gryden så det ikke brænder på.

  8. Lad det boble og tykne i ca. 5 minutter.

  9. Tilføj salt og rør rundt.

  10. Hæld karamellen ovenpå bunden.

  11. Bag kagen yderligere i ca. 10-12 minutter ved 175 grader alm ovn.

  12. Lad kagen køle helt af inden chokoladelaget kommer ovenpå.

  13. Chokolade lag:
  14. Smelt den mørke chokolade samt smør over et vandbad - Alternativt i mikroovnen.

  15. Rør piskefløde heri i og hæld det over kagen.

  16. Smelt de 30 g hvid chokolade, lad det køle lidt og hæld det så i lille sprøjtepose.

  17. Klip et lille hul i sprøjteposen og lav mønster på kagen

  18. Lad det sætte sig og skær herefter kagen ud i små rektangler.

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!