Udskriftsindstillinger:

Juleboller

Tilberedningsmetode
Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 20 20 mins Tilberedningstid: 15 15 mins Hævetid: 2 2 hrs Tid i alt: 2 timer 35 min.
Antal personer 1
Bedste sæson Vinter
Egenskaber Familievenlig
Beskrivelse

1 portion svarer til 12 stk.

Ingredienser
  • 2 dl vand (lunkent)
  • 25 g. gær
  • 50 g. sukker
  • 1 æg
  • 25 g. smør
  • 7 dl hvedemel
  • 1/4 tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. kanel
  • 20 g. mandler (hakkede)
Fremgangsmåde
  1. Opløs gæren i vand og tilsæt sukker hertil.

  2. Tilsæt æg sammen med smeltet smør.

  3. Tilsæt salt og hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem.

  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1,5 time.

  5. Form 12 boller.

  6. Placer bollerne på en bageplade med bagepapir og med et klæde over, og lad dem hæve yderligere en halv time.

  7. Pensl bollerne med sammenpisket æggeblomme.

  8. Bland 2 spsk. sukker, kanel og hakkede mandler og drys på bollerne.

  9. Bag dine juleboller ved 180 grader alm ovn i ca. 15 minutter,

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!