Udskriftsindstillinger:

Italienske kødboller

Tilberedningsmetode
Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Tilberedningstid: 1 1 hr Tid i alt: 1 time
Antal personer 4
Bedste sæson Velegnet hele året
Egenskaber Familievenlig, Rig på grønssager
Ingredienser
  • 500 g. pasta
  • Kødboller
  • 750 g. hakket gris- og kalvekød
  • 80 g. rasp
  • 3 spsk. parmesan (revet)
  • 1 løg
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. persille
  • 30 g. hvedemel (krydret med salt og peber)
  • Sauce
  • 4 dåser hakkede tomater
  • 1,25 dl oksebouillon
  • 1,25 dl rødvin
  • 200 g. tomatpure
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
Fremgangsmåde
    Sauce
  1. Start med at hakke løg, og svits i olivenolie i en gryde.

  2. Hak herefter hvidløg og basilikum fint.

  3. Blend de flåede tomat og tilføj det til gryden sammen med okseboullion, rødvin, tomatpuré, hvidløg og basilikum.

  4. Saucen bringes langsomt i kog, og når den når kogepunktet skal den simre i 10 minutter.

  5. Kødboller
  6. Skær løg i små tern og hak hvidløg og persille fint.

  7. I en skål blandet hakket kød, brødkrummer, parmesan, løg, persille, pisket æg, hvidløg og mælk, og røres godt sammen.

  8. Farsen formes til kødboller og rulles i det krydret mel.

  9. Steg kødbollerne til de er gyldne og får en sprød skorpe.

  10. Kom kødbollerne i saucen, og lad dem simre med i minimum 10 minutter.

  11. Imens kødbollerne bliver færdige, koges pastaen efter anvisningen på pakken.

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!