Udskriftsindstillinger:

Italiensk Pasta Bolognese

Tilberedningsmetode
Køkken
Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 30 mins Tilberedningstid: 5 hrs Tid i alt: 5 timer 30 min.
Antal personer 1
Bedste sæson Velegnet hele året
Egenskaber Familievenlig
Beskrivelse

En portion passer til 4 personer.

Ingredienser
  • 1/2 rødløg
  • 1,5 stilk bladselleri
  • 1,5 gulerødder
  • 450 g. hakket grise- og kalvekød
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 75 g. tomatpuré
  • 1,25 dl rødvin
  • 1,25 dl mælk
  • 1,5 L vand
  • Olivenolie (til stegning)
  • Salt
  • Peber
  • 500 g. Pasta
Fremgangsmåde
  1. Skær rødløg, selleri og gulerødder i tern.

  2. I en stor gryde tilføjes en generøs del olivenolie.

  3. Tilføj løgene i gryden, og steg dem indtil de har taget farve. Når de har taget farve tilføjes gulerødder og selleri, som steges med i 5 minutter

  4. Tilføj halvdelen af rødvinen og lad den simre et par minutter.

  5. Tilføj kødet og bland det godt med grønsagerne, krydr med salt og peber.

  6. Når kødet er brunet og det meste vand er fordampet, tilføjes resten af rødvinen.

  7. Når vinen er fordampet, tilføjes de flåede tomater og tomatpuré. Mas de flåede tomater med en ske, mens du rører rundt i kødsovsen.

  8. Skru ned for varmen, således den kun bobler en smule, og lad det simre ca. 1,5 time.

  9. Efter 1,5 time tilføjes 1 liter kogende vand. Gentag dette to gange mere med samme interval.

  10. Kog pastaen efter anvisning på pakken.

  11. Når pastaen er kogt, hældes mælken i bolognese og serveres herefter. Velbekomme.

Bemærkning

Lav en stor portion og frys resterne ned - så har du til en lynhurtig lækker aftensmad i en travl hverdag!

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!