Salt med smag altid lækkert, og så er det også en god værtindegave! De er desværre ikke helt billige, men heldigvis kan man lave det selv! I denne opskrift finder du forskellige varianter, så du kan finde lige den, du vil have.
Salt med basilikum, oregano og timian
Det skal du bruge :
Sådan gør du :
Vask krydderurterne
Fjern krydderurteblandene fra stilkene
Salt og alle kryderurterne blendes i en minihakker, foodprocessor eller hvad du lige har.
Salten kommes på en bradepande med bagepapir i et tynd lag
Salten bages/tørres ved 50 grader i 2-3 timer - sørg for at røre heri cirka hver halve time, så alt salt kan blive tørt.
Salt med basilikum
Det skal du bruge:
Sådan gør du:
Salt og basilikum blendes i en minihakker, foodprocessor eller hvad du lige har.
Salten kommes på en bradepande med bagepapir i et tynd lag
Salten bages/tørres ved 50 grader i 2-3 timer - sørg for at røre heri cirka hver halve time, så alt salt kan blive tørt.
https://www.youtube.com/watch?v=fnZswKsx3x0
Salt med persille og hvidløg
Sådan gør du:
Sådan gør du
Vask persillen
Fjern skralden fra hvidløgsfedene.
Salt, persille og hvidløg blendes i en minihakker, foodprocessor eller hvad du lige har.
Salten kommes på en bradepande med bagepapir i et tynd lag
Salten bages/tørres ved 50 grader i 2-3 timer - sørg for at røre heri cirka hver halve time, så alt salt kan blive tørt.
Hvidløgssalt
Sådan gør du:
Sådan gør du:
Salt og hvidløg blendes i en minihakker, foodprocessor eller hvad du lige har.
Salten kommes på en bradepande med bagepapir i et tynd lag
Salten bages/tørres ved 50 grader i 3-4 timer – sørg for at røre heri cirka hver halve time, så alt salt kan blive tørt.
Ramsløgssalt
Det skal du bruge :
200 g grov salt
25 g ramsløg
Sådan gør du:
Salt og ramsløg blendes i en minihakker, foodprocessor eller hvad du lige har.
Salten kommes på en bradepande med bagepapir i et tynd lag
Salten bages/tørres ved 50 grader i 2-3 timer - sørg for at røre heri cirka hver halve time, så alt salt kan blive tørt.
Rødvinssalt
Det skal du bruge:
2 dl rødvin
250 g groftsalt
Sådan gør du:
Kom rødvinen i en lille gryde/kasserolle og kog den ind ved middel/høj varme til den er helt tyktflydende (tager ca. 10-15 min)
Bland hernæst den reducerede rødvin sammen med salten
Bred salten ud på en bageplade med bagepapir og tør det i ovnene ved 50 grader i 3-4 timer afhængig af hvor tyktflydende din rødvin har været.
Tip: Sørg for at røre i salten indeni ovnen således alt salt tørre .
Nedenunder finder du en grundopskrift på salt med krydderurter!
200 g. salt 2 håndfulde krydderurter
Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!