Udskriftsindstillinger:

Hjemmelavet chili cheese bagels

Tilberedningsmetode
Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Tilberedningstid: 15 15 mins Tid i alt: 15 min.
Antal personer 9
Bedste sæson Velegnet hele året
Egenskaber Familievenlig, Fryseregnet
Ingredienser
  • 25 g. gær (6g tørgær)
  • 2,5 dl vand (lunken)
  • 1,5 spsk. sukker
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt (gerne flagesalt)
  • 500 g. hvedemel (ca. 8,5 dl)
  • 100 g. cheddarost (revet + 50g til pynt)
  • 1 tsk. chiliflager (+1/2 tsk. til pynt)
  • 1 æg (til pensling)
  • Udstyr
  • hulske eller madpincet (til at vende bagels under kogning)
Fremgangsmåde
  1. Opløs gær i vandet og tilsæt herefter sukker og olivenolie.

  2. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt til dejen er smidig og glat.

  3. Ælt 100g revet cheddar, 1 tsk salt og 1 tsk. chiliflager godt ind i dejen.

  4. Del dejen i 9 lige store dele, og form dem til boller.

  5. På køkkenbordet drysses mel, og lad bollerne hæve i overdækket af et fugtigt viskestykke i 60 minutter.

  6. Forvarm ovnen på 200 grader alm. ovn, og bring en stor gryde med vand i kog. Klargør samtidig en bageplade med bagepapir.

  7. Med fingerne prikkes et hul i midten af de formede boller. Hullet udvides til, at dine bagels har den ønsket størrelse.

  8. Når vandet bulderkoger, lægges tre bagels i vandet ad gangen. Lad bagels koge i vandet i ca. 30 sekunder, før du vender dem og lad dem koge i yderligere 30 sek. Tag dine bagels op af vandet og læg dem på bagepladen med bagepapir. Du kan med fordel bruge en hul ske.

  9. Pensl dine bagels med æg og drys cheddar og chili på toppen.

  10. Bag bagels i 25 minutter, vend bagepladen undervejs.

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!