Udskriftsindstillinger:

Flutes med surdej

Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Tilberedningstid: 30 30 mins Hævetid: 14 14 hrs Tid i alt: 14 timer 30 min.
Antal personer 1
Bedste sæson Velegnet hele året
Egenskaber Familievenlig, Fryseregnet
Ingredienser
  • 2,5 dl vand (lunkent)
  • 1 dl surdej (som er klar til bagning, find opskriften i bunden af opskriften)
  • 5 g. gær
  • 7,5 dl hvedemel (erstat evt. 1,5 dl. med grahamsmel)
  • Salt
Fremgangsmåde
  1. Gæren røres ud i vandet.

  2. Tilsæt herefter surdejen og rør den ud i væsken.

  3. Rør salt og mel heri og ælt dejen grundigt.

  4. Lad dejen hæve tildækket på køl i 12-24 timer

  5. Form nu dejen til to lange tynde flutes og lad dem efterhæve tildækket i ca. 2 timer på en bageplade med bagepapir.

    de skal gerne blive ca. dobbelt størrelse.
  6. Forvarm ovnen til 230 grader alm. ovn.

  7. Rids streger i dine flutes.

    pas på med at lave dem for dybe
  8. Sæt bagepladen i midten af ovnen og bag brødet i ca. 20 min, og lad efterfølgende brødene afkøle på en rist.

    Tip: Sæt et glas koldt vand ind i ovnen sammen med brødet, så det får den lækre sprøde skorpe. 

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!