Udskriftsindstillinger:

Dhal med Raita

Tilberedningsmetode
Køkken
Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 30 mins Tid i alt: 30 min.
Antal personer 1
Bedste sæson Velegnet hele året
Egenskaber Familievenlig, Fryseregnet
Beskrivelse

Opskriften passer til 2-3 personer uden ris, med ris passer opskriften til 4-5 personer.

Ingredienser
  • 1 spsk. ingefær (revet)
  • 1 løg (mellemstort)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 chili
  • 1 spsk. koriander
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 dl røde linser
  • 3 dl grøntsagsboullion
  • 1 dåse hakkede (tomater)
  • 1 spsk. mangochutney (kan udelades)
  • 3 dl ris (kan udelades)
  • Raita
  • 1/2 agurk
  • 2 spsk. persille
  • 1,5 dl yoghurt
  • 1/2 tsk. spidskommen
  • Salt
  • Peber
Fremgangsmåde
  1. Hak løg, hvidløg, koriander og chili og skræl samt riv ingefæren.

  2. Svits ovenstående i en gryde med olie.

  3. Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsboullion og mangochutney.

  4. Skyld linserne godt af og tilsæt også dem.

  5. Lad det koge i ca. 20 minutter - hvis alt vandet fordamper, tilsættes lidt ekstra. Lav raita imens.

    Hvis du ønsker ris til, koges disse imens.
  6. Raita
  7. Skær agurken på langs og fjern kernerne i midten.

  8. Riv agurken.

  9. Hak persille.

  10. Bland agurk, persille, spidskommen og yoghurt sammen og smag til med salt og peber.

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!