Udskriftsindstillinger:

Daimkage

Tilberedningsmetode
Retter ,
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 30 mins Tilberedningstid: 30 mins Hævetid: 2 hrs Tid i alt: 3 timer
Antal personer 1
Bedste sæson Velegnet hele året
Egenskaber Familievenlig, Fryseregnet
Ingredienser
  • 2 dl hvedemel
  • 3 dl sukker
  • 3 spsk. kakao (til bagning)
  • 4 dl kærnemælk
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 æg
  • 2 spsk. karamel fuge stykker (eller hakket daim)
  • Smør (til at smøre bradepanden)
  • 100 g. lys chokolade
  • 50 g. Daim
Fremgangsmåde
  1. Forvarm ovnen på 180 gr alm. ovn.

  2. I en stor røreskål sigtes mel, sukker, kakao, vaniljesukker og bagepulver

  3. Tilsæt karamel fugde stykker, kærnemælk og æg, og rør massen godt sammen.

  4. Smør bradepanden og fordel kagedejen heri. Bag kagen i ca. 30 minutter, men hold øje med den efter 25 minutter.

    Tjek om kagen er færdig ved at prikke med en stegenål eller gaffel. Kagen er færdig, når der ikke hænger noget i nålen eller på gaflen. 
  5. Tag kagen ud af ovnen og lade den køle af. Kagen skal være helt kold, før glasuren laves.

  6. Topping
  7. Daim hakkes i mindre stykker.

  8. Smelt chokoladen i et vandbad ved at fylde en gryde lidt med vand og sæt en porcelænsskål på bunden med chokoladen i. Smelt chokoladen ved middel-lav varme.

  9. Fordel chokoladen på kagen og drys her de knuste daimstykker ovenpå chokoladen.

Bemærkning

Server kagen med is og bær. Velbekomme!

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!