Udskriftsindstillinger:

Cubano Sandwich

Tilberedningsmetode ,
Køkken ,
Retter ,
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Tilberedningstid: 1 hr Hævetid: 24 hrs Tid i alt: 25 timer
Antal personer 2
Bedste sæson Velegnet hele året
Beskrivelse

Denne lækre Cubano Sandwich kræver en del forbedrelse! Vær opmærksom på, at kødet skal laves dagen før og at brødet tager ca. 4 timer at lave inkl. hævetid - brødet kan dog sagtens laves dagen før! Derudover kan du også sagtens lave kødet på forhånd og fryse det ned, hvis du ønsker.

Ingredienser
    Kød
  • 1 nakkesteg
  • 1 stk. appelsin (1 dl saft + 1 spsk. skal)
  • 3 stk. lime (1 dl saft + 1 spsk. skal)
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk. oregano
  • 4 fed hvidløg
  • 1 tsk. spidskommen (stødt)
  • 1 stk. grape
  • Salt
  • Peber
  • Brød
  • 510 g. hvedemel
  • 25 g. gær
  • 50 g. svinefedt
  • 2,75 dl vand (lunkent)
  • 1/4 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • Fyld
  • 2 skive skinke (god)
  • 2 tbsp sennep
  • 1 stk. drueagurk
  • 2 skive emmentaler (smelteost)
  • Udstyr
  • et paninijern (alternativ kan sandwichene laves på en pande)
Fremgangsmåde
    Kød, dagen før
  1. Klargør nakkestegen, og skær 3-4 dybe ridser på begge sider af kødet. Læg kødet i en lufttætbeholder.

  2. I en skål blandes appelsinsaft og skal, limesaft og skal, olivenolie, oregano, presset hvidløg, spidskommen, saften fra en grape samt salt og peber

  3. Varm ovnen op til 150 gr alm. ovn.

  4. Kød, dagen efter
  5. Varm ovnen op til 150 gr alm. ovn.

  6. Tag kødet ud af køleskabet og put stegen i et ildfast fald.

  7. Kom stegen i ovnen indtil kødet er 68 gr. (dette kan tage op til 2 timer).

  8. Når kødet er 68 gr. tages kødet ud af ovnen, og opbevares på køl indtil du er klar til at lave sandwichen.

  9. Brød
  10. Gæren opløses i lunkent vand.

  11. Når gæren er opløst, blandes sukker, salt og svinefedt heri, og røres sammen til det meste af fedtet er opløst.

  12. Herefter blandes hvedemelet i lidt af gangen under omrørering, indtil det meste af melen er rørt heri.

  13. Når det meste af melen er blandet i dejen, æltes den på bordet til en smidig dej, den må dog gerne klistre lidt.

  14. En ren skål smøres med olie, og kom dejen heri. Pensl dejen med olie.

  15. Skålen overdækkes med et låg eller husholdingsfilm og stilles til at hæve heri i 60 minutter. Halvejs vendes dejen.

  16. Når dejen har hævet, deles dejen i to lige store dele, og rulles ud til rektangel på ca. 30 x 12 cm.

  17. Dejen rulles på den længste side til en roulade, og presses flad, så den ca. bliver 2 cm i tykkelsen.

  18. På en bageplade lægges dejen til at efterhæve tildækket i 1½ time. Når der er 10 minutter igen varmes ovnen op til 200 grader alm ovn.

  19. På hver brød skæres en rille på langs med en meget skarp kniv, og brødene pensels med vand, for at give brødene en sprød overflade.

  20. Bag brødene i ovnen 20-25 minutter indtil de er gyldne og sprøde, vend bagepladen halvvejs.

  21. Brødene tage ud af oven og køles af på en bagerist.

  22. Saml sandwichen
  23. Skær drueagurken ud i tynde skiver på langs.

  24. Skær fire tynde skiver af nakkestegen.

  25. Varm en pande op med lidt olie eller smør, og steg kødet i kort tid på hver side ved hård varme indtil det får en smule stegeskorpe på begge sider.

  26. Varm paninijernet op - hvis du ikke har det, kan du varme en pande op med smør.

  27. Smør sandwichbrødene med smeltet smør på indersiden og toast brødet til det er gyldent.

  28. Tag sandwichbrødet ud og byg sandwichen: fra bunden startes med det stegte kød, herefter god skinke, emmentaler ost, drueagurker og slut med at smøre den øverste del med sennep, luk sandwichen og smør toppen af brødet med smeltet smør

  29. Toast sandwichen til den er gylden.

Bemærkning

Kødet kan laves på forhånd og fryses ned, hvis du ønsker at lave det i god tid.

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!