Udskriftsindstillinger:

Crème brûlée

Køkken
Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 1 1 hr Hævetid: 3 3 hrs Tid i alt: 4 timer
Antal personer 4
Bedste sæson Velegnet hele året
Ingredienser
  • 400 ml piskefløde
  • 1 stang vanilje
  • 4 æggeblommer
  • 60 g. rørsukker
  • 4 tsk. sukker (alm. eller rørsukker)
  • Udstyr
  • 4 ildfaste skåle (små)
  • Gasbrænder
Fremgangsmåde
  1. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud (gem vaniljestangen). Bland vaniljekornene sammen ca. en tsk. af rørsukkeret.

  2. I en røreskål piskes resten af rørsukker og æggeblommer sammen til en luftig masse.

  3. I en lille gryde varmes fløden, vaniljesukkeret og vaniljestangen i indtil det når en temperatur på 88 gr.

  4. Tag vaniljestangen op og hæld grydens indhold i en tynd stråle i æggemassen, samtidig med at massen piskes.

  5. Massen hældes tilbage i den lille gryde og varmes op til en temperatur på 80 grader, imens der piskes med til et piskeris.

  6. Sæt massen på køl og lad det køle af til omkring stuetemperatur.

  7. Fjern det øverste lag skum med en ske og fordel massen i de små ildfaste skåle.

  8. Bag crème brûléerne i ovnen ved 110 grader alm. ovn i ca. 70 minutter (hold øje med dem undervej). De er færdige, når cremen har "sat sig" og dermed kun giver let efter ved tryk.

  9. Lad dem afkøle i mindst 3 timer i køleskabet, men gerne natten over.

  10. Karamellåg
  11. Drys et tyndt jævnt lag sukker på crème brûléerne og brænd sukkeret med en gasbrænder - pas på ikke holde flammen det samme sted i længere tid, men bevæg flammen jævnt over sukkeret.

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!