Udskriftsindstillinger:

Caribisk hønsekødsuppe

Køkken
Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 20 mins Tilberedningstid: 50 mins Tid i alt: 1 time 10 min.
Antal personer 4
Egenskaber Familievenlig
Ingredienser
  • 1 høne (lille)
  • 2 spsk. olie
  • 1 kokosnød
  • 2 porrer
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 citron
  • 1,5 tsk. karry
  • 1,5 L vand
  • 2 spsk. chilisause (sød)
  • 1/2 spsk. honning
  • 2 dl fløde
  • 1 dl peanuts (+ til topping)
  • 1 spsk. koriander (friske)
  • Salt
  • Peber
Fremgangsmåde
  1. Skær kokosnødden over og gem kokosmælken. Riv kokosnødden, således du får 50 g. kokosmel.

    Hvis den er tør, bruges kokosmælk fra dåse.
  2. Skær porre og hvidløg i skiver, riv citronskal og pres saften herfra.

  3. Skær hønen ud i fire stykker, og svits dem i en gryde med olie.

  4. Når kyllingen har fået farve, tilføjes hvidløg, karry og 2/3 porre, som svitses med. 

  5. Tilsæt vand, kokosmælk, honning og chilisauce, og lad suppen simre i 50 minutter. 

  6. Tag herefter kødet op, og fjern skind og ben.

  7. Tilføj herefter resten af porrene og giv suppen et opkog.

  8. Skær køddet i mindre stykker, og tilføj igen køddet til suppen. 

  9. Tilføj fløde, citronsaft, citronskal, revet kokosnød og peanuts, og lad suppe koge et par minutter.

  10. Tilføj koriander og smag til med salt og peber.

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!