Udskriftsindstillinger:

Burgerboller med sesam

Tilberedningsmetode
Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 15 mins Tilberedningstid: 10 mins Hævetid: 60 mins Tid i alt: 1 time 25 min.
Antal personer 8
Bedste sæson Velegnet hele året
Ingredienser
  • 50 g. gær (11,8 g. tørgær)
  • 40 g. smør (blødt eller becel)
  • 3 dl mælk
  • 1 æg (+ 1 æg til pensling)
  • 2 spsk. sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 400 g. hvedemel
  • seasamfrø (til pynt)
Fremgangsmåde
  1. Lun mælken til og opløs gæren heri.

  2. Tilsæt smør, mælk, æg, sukker og salt og rør godt rundt.

  3. Tilsæt nu hvedemelen lidt efter lidt og ælt dejen godt til den er ensartet og smidig, brug gerne en røremaskine.

  4. Lad dejen hæve tildækket og lunt i 30 minutter.

  5. Del dejen i 8 lige store dele og form bollerne, og fordel dem på en bageplade.

  6. Et æg og lidt mælk blandes sammen i en skål, og bollerne pensels med massen. Drys herefter sesamfrø på bollerne.

  7. Lad bollerne efterhæve tildækket og lunt i yderligere 30 minutter, til at de cirka er dobbelt størrelse. Tag gerne en dyb bagelade, som vendes omvendt oven på bagepladen med burgerbollerne.

  8. Varm oven på 220 gr. alm ovn og bag bollerne i ca. 10 minutter.

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!