Udskriftsindstillinger:

Burger med friturestegt brie

Tilberedningsmetode
Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Tilberedningstid: 40 mins Tid i alt: 40 min.
Antal personer 2
Bedste sæson Velegnet hele året
Ingredienser
  • 2 burgerboller (se vores opskrifter i bunden af siden)
  • 200 g. hakket oksekød
  • 1 brie (rund)
  • 1 løg
  • 2 blad salat
  • 1 æg
  • 0,5 dl hvedemel
  • 0,5 dl rasp
  • 0,5 dl smagsneutral olie (rasp- eller solsikkeolie)
  • Smør (til stegning)
  • Burgerdressing
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 tsk. paprika
  • 1 spsk. ketchup
  • 1 tsk. sriracha
  • 4 cornichoner
  • Salt
  • Peber
Fremgangsmåde
  1. Start med at lave dressingen. I en skål røres mayo, paprika, ketchup og sriracha. Skær cornichoner fint ud og tilføj til dressingen. Smag til med salt og peber.

  2. Skær løget ud i ringe og vask salaten.

  3. Start med at forme to bøffer á 100 g. og krydr med salt og peber.

  4. Halver brien, så du har to runde stykker.

  5. I tre dybe tallerkner fordeles hhv. æg, mel og rasp. Paner brierne ved at vende dem først i mel, derefter æg og til sidst rasp

  6. Varm olie op i en gryde til 150 gr. Hvis du ønsker at stege begge oste på samme tid, skal du tage en stor gryde.

  7. Når olien er varm, friture steges ostene til de er gyldne i 7-8 minutter.

  8. Imens varmes smør på en pande, og bøfferne steges 2 minutter på hver sin side.

  9. Varm burgerbollerne og saml herefter burgeren. Smør bollerne med dressing, herefter salat, bøf, ost og til sidst løg.

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!