Udskriftsindstillinger:

Brioche burgerboller

Tilberedningsmetode
Køkken
Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Tilberedningstid: 30 30 mins Hævetid: 3 3 hrs Tid i alt: 3 timer 30 min.
Antal personer 9
Bedste sæson Velegnet hele året
Ingredienser
  • 25 g. gær (6g tørgær)
  • 3 dl mælk
  • 2 æg
  • 150 g. smør (stuetemperatur)
  • 2 spsk. sirup
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 knivspids kardemomme
  • 2 dl durum hvedemel
  • 10 dl hvedemel
Fremgangsmåde
  1. Lun mælken, og tilføj den til en skål.

  2. Rør gæren ud i mælken

  3. Tilføj æg, sirup, salt og kardemomme

  4. Skær den stuetemperaturet smør ud i mindre tern og tilføj dem, og rør det godt sammen

  5. Tilføj nu durum hvedemel og dernæst den almindelige hvedemel lidt efter lidt.

  6. Ælt dejen til den blød og smidig

  7. Lad dejen hæve overdækket i 2 timer.

  8. Form nu 9 boller, og læg dem på en bageplade, og lad dem hæve overdækket yderligere 1 time.

  9. Forvarm ovnen på 180 gr. varmluft

  10. Pensel bollerne med æg, mælk eller vand, og bag dem i ovnen i 12-14 min.

    Du kan også vælge at bage dem ved damp. Her behøver du ikke pensle bollerne før. Lad bollerne bage 5 minutter ved damp og 8-10 minutter ved alm. varmluft ovn.

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!