Udskriftsindstillinger:

Amerikanske fodbold- eller hjertesmåkager

Tilberedningsmetode
Køkken
Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Tilberedningstid: 90 90 mins Hævetid: 1 1 hr Tid i alt: 2 timer 30 min.
Antal personer 1
Bedste sæson Velegnet hele året
Egenskaber Familievenlig
Ingredienser
  • 7 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 200 g. smør
  • 2 dl sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. mælk
  • Pynt
  • 200 g. flormelis
  • 5 stk. vand
  • Kakao (til fodboldkager)
  • Rød farve (til hjertekager)
  • Krymmel (eller frysetørret hindbær)
Fremgangsmåde
  1. I en skål blandes hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og salt.

  2. I en anden røreskål piskes smør og sukker til en luftigmasse.

  3. Tilføj æg og mælk til smør og sukkerblanding, og pisk det sammen.

  4. Tilføj herefter hvedemelsblandingen og ælt massen til den er sammenhængende og glat.

  5. Sæt dejen på køl i en time.

  6. Del dejen i to dele og sæt den ene del tilbage på køl.

    Dejen er nemmere at arbejde med, når den er kold.
  7. Rul dejen ud til den er ca. 0,5 cm tyk

  8. Brug udstikkere eller skær småkagerne ud i ønsket størrelse.

  9. Gentag punkt 7 og 8 indtil der ikke er mere dej.

  10. Bag småkagerne 10 minutter i en forvarmet ovn på 180 gr. alm ovn.

  11. Lad småkagerne køle af på en rist.

  12. Når småkagerne er kølet af blandes en tyk glasur, hvor der tilføjes enten farvestof eller kakao, alt efter hvilken type kage du laver. 

    Til amerikansk fodboldkage blandes 2/3 flormelis, 1/3 kakao og lidt vand. Tilføj vandet lidt ad gangen og pas på ikke at lave den for tynd. Ønsker du at lave amerikanske fodboldsmåkager skal det første lag glasur være helt tør, før du påfører de hvide steger. Lav en almindelig hvis glasur, som du kan tegne stregerne med. Vi brugte en sprøjtepose med en tynd tyl, men du kan også bruge en frysepose med et lille hul eller "male" det på, ved at dyppe et madspyd eller lignende i glasuren.

    Til hjertekager bland flormelis, lidt vand og et par dråber rød farvestof. Tilføj vandet lidt ad gangen og pas på ikke at lave den for tynd. Tilføj et par dråber farvestof ad gangen indtil du har den ønsket farve. Ønsker du at pynte med krymmel eller frysetørret hindbær, drysses disse på, før glasuren tørre.

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!