Udskriftsindstillinger:

Æbleskiver

Tilberedningsmetode
Retter
Sværhedsgrad Øvet
Tid
Tilberedningstid: 45 45 mins Tid i alt: 45 min.
Antal personer 30
Bedste sæson Vinter
Egenskaber Familievenlig
Ingredienser
  • 5 dl hvedemel
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 tsk. kardemomme
  • 2 tsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. natron
  • 3 æg
  • 4,5 dl kærnemælk (alternativt alm. mælk)
  • 2 spsk. citronsaft
  • revet æble (eventuelt)
  • Margarine (eller olie til stegning)
Fremgangsmåde
  1. Bland mel, salt, kardemomme, sukker, vaniljesukker, bagepulver, natron sammen.

  2. Del dine æg i hvider og blommer, og tilføj blommerne til melblandingen.

  3. Tilsæt mælk, citronsaft og evt. æble, og rør godt rundt heri.

  4. Æggehviderne piskes helt stive og vendes i dejen.

  5. Hæld olie/margarine på æbleskivepanden og fyld dem 3/4 op med dej.

  6. Når dejen begynder at "stivne"/hæve op vendes æbleskiverne en halv omgang.

    Tip: Brug en spydpind/tandstik/kødnål/strikke pind eller hvad du lige har til at vende dine æbleskiver med.

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!