Antal: 1 brød · Arbejdstid: 15 min. · Tid i alt: 12-24 timer · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- 50 g surdej (Rugsurdej, som er klar til bagning)
- 350 g rugmel
- 100 g hvedemel
- 150 g solsikkekerner
- 50 g græskarkerner
- 40 g hørfrø
- 500 g vand
- 2 tsk groft salt
- lidt olivenolie
Fremgangsmåde
Sådan gør du:
Dag 1:
- Bland alle ingredienserne
- Rør sammen i ca. 10 minutter (nemmest i en røremaskine)
- Smør en rugbrødsform med lidt olivenolie og hæld dejen heri
- Glat dejens overflade ud – dette er nemmest hvis de skyller dine hænder i koldt vand
- Lad dejen hæve tildækket med et vådt klæde til næste dag (min. 12 timer)
Dag 2:
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft
- Bag rugbrødet i 50-60 minutter
- Tag det ud af formen og lad det køle af på en rist