Anta: 2 stk · Arbejdstid: 40 min. · Tid i alt: 24 timer · Sværhedsgrad: Middel
Ingredienser
- 1,5 dl vand
- 50 g surdej, her
- 50 g fuldkornshvedemel
- 250 g tipo00
- 1 tsk salt
- 1/4 dl vand
- lidt olivenolie til at smøre dine bøtter
Fremgangsmåde
- 1,5 dl vand, surdej, og de to typer mel blandes sammen.
- Lad dette stå i ca. 30 minutter, så surdejen får tid til at arbejde (en proces der kaldes autolyse)
- Efter 30 min så tilsættes salt og vand og dejen æltes godt sammen, indtil vand og salt er indkomporeret i dejen (dette er nemmest med en røremaskine)
- Lad dejen stå og hæve tildækket i ca. 3 timer.
- Efter 3 timer opdeles dejen i 2 lige store dele og kommes i nogle små olivenolie smurte bøtter.
- Lad dejen stå til koldhævning i køleskabet i 12-18 timer.
- Tag dejen ud af køleskabet ca. 2 timer inden pizzatid.
- Forvarm ovnen til 250 grader alm ovn.
- Drys bordet med mel og kom den ene del dej herpå. Tryk dejen flad med fingrene og stræk den forsigtigt til den har en passende størrelse/tykkelse.
- Kom det ønskede fyld herpå og bag den i 7-10 minutter.