Anta: 2 stk ·  Arbejdstid: 40 min. ·   Tid i alt: 24 timer · Sværhedsgrad: Middel

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. 1,5 dl vand, surdej, og de to typer mel blandes sammen.
  2. Lad dette stå i ca. 30 minutter, så surdejen får tid til at arbejde (en proces der kaldes autolyse)
  3. Efter 30 min så tilsættes salt og vand og dejen æltes godt sammen, indtil vand og salt er indkomporeret i dejen (dette er nemmest med en røremaskine)
  4. Lad dejen stå og hæve tildækket i ca. 3 timer.
  5. Efter 3 timer opdeles dejen i 2 lige store dele og kommes i nogle små olivenolie smurte bøtter.
  6. Lad dejen stå til koldhævning i køleskabet i 12-18 timer.
  7. Tag dejen ud af køleskabet ca. 2 timer inden pizzatid.
  8. Forvarm ovnen til 250 grader alm ovn.
  9. Drys bordet med mel og kom den ene del dej herpå. Tryk dejen flad med fingrene og stræk den forsigtigt til den har en passende størrelse/tykkelse.
  10. Kom det ønskede fyld herpå og bag den i 7-10 minutter.

Du kan måske også lide...