Antal: 12 stk ·  Arbejdstid: ca. 30 min. ·   Tid i alt: ca. 3 timer · Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken, så den bliver stuetemperatur
  2. Mælken kommes i en skål, gæren smuldres deri og røres sammen.
  3. De 2 æg, salt, kardemomme og sukker tilføjes, og røres godt sammen.
  4. Nu tilføjes det blødesmør, smuldre det gerne i, eller tilføj det i mindre stykker.
  5. Melen tilføjes lidt efter lidt. Når du har tilføjet omkring halvdelen, tilsættes de revet gulerødder.
  6. Dejen æltes godt, og kommes derefter tilbage i skålen.
  7. Lad dejen hæve tildækket i én time.
  8. Form 12 ligestore boller og læg dem tæt, så de vokser sig sammen mens de hæver og bages.
  9. Lad bollerne efterhæve tildækket i én time.
  10. Forvarm ovnen til 200 grader. alm. ovn.
  11. Pensel bollerne med mælk og bag dem i 15-18 minutter, men hold øje med dem efter 12 minutter.

Nyd dine nybagte boller!

Du kan måske også lide...