Antal: 12 stk · Arbejdstid: ca. 30 min. · Tid i alt: ca. 3 timer · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Lun mælken, så den bliver stuetemperatur
- Mælken kommes i en skål, gæren smuldres deri og røres sammen.
- De 2 æg, salt, kardemomme og sukker tilføjes, og røres godt sammen.
- Nu tilføjes det blødesmør, smuldre det gerne i, eller tilføj det i mindre stykker.
- Melen tilføjes lidt efter lidt. Når du har tilføjet omkring halvdelen, tilsættes de revet gulerødder.
- Dejen æltes godt, og kommes derefter tilbage i skålen.
- Lad dejen hæve tildækket i én time.
- Form 12 ligestore boller og læg dem tæt, så de vokser sig sammen mens de hæver og bages.
- Lad bollerne efterhæve tildækket i én time.
- Forvarm ovnen til 200 grader. alm. ovn.
- Pensel bollerne med mælk og bag dem i 15-18 minutter, men hold øje med dem efter 12 minutter.
Nyd dine nybagte boller!