Antal: 2 store pizze ·  Arbejdstid: 10 min. ·   Tid i alt: 1 døgn · Sværhedsgrad: Nem

Hvem elsker ikke pizza? Og de smager bare det bedre, når man laver dejen fra bunden!

Med en koldhævede pizzadej kan du lave dejen dagen før eller om morgnen samme dag, så er det let om aften.

Ingredienser

  • Gær– du skal kun bruge en klump på størelse med en ært.
  • 3 dl lunket vand
  • 2 spsk. olie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 2 dl durum hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt derefter olie, salt og sukker.
  2. Herefter tilsættes melen, start med de 2 dl. durum hvedemel, og tilsæt derefter hvedemelen lidt af gangen mens dejen æltes – dejen skal være spændstig og ikke klistre.
  3. Smør skålen med lidt olivenolie, kom dejen tilbage i skålen, og stil den på køl

Næste dag

  1. Forvarm ovnen med over/under varme på 250 gr
  2.  Dejen deles i to lige store klumper – eller flere alt efter hvor store du ønsker dine pizzaer skal være
  3. Rul dejen ud, så du får en tynd pizza bund, og put dejen på en bageplade
  4. Put herefter dit ønsket fyld på – vi lavede en kartoffel pizza med mozzarella, og en kartoffelkrydderiblanding fra Søstrene Grene, som bl.a. består af timian, rosmarin og oregano, samt en vegansk grønsagspizza med champignon, rød peberfrugt, rødløg og vegansk revet ost – begge pizza blev smurt med tomatsovs.
  5. Bag pizzaen i den forvarmet ovn i ca. 10-12 minutter.

Velbekomme!

Du kan måske også lide...