Arbejdstid: ca. 30 min Bagetid: 30-35 min Sværhedsgrad: Middel
Det skal du bruge:
Bunden:
Vaniljecreme:
- 2 æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 dl mælk (gerne sødmælk)
- 2-3 spsk sukker
- 1 spsk majsstivelse
Pynt:
- 50 g mørk chokolade
- ca. 250 g jordbær til pynt
Sådan gør du:
Bunden:
- Smør, sukker og marcipan røres sammen.
- Tilsæt æg og rør godt.
- Tilsidst tilsættes mel lidt efter lidt.
- Bag bunden ved 200 grader alm. ovn i ca. 30-35 min. Men hold øje med den, den må helst ikke få for meget.
- Lad bunden afkøle efter bagning.
Vaniljecreme:
- Rør sukker, vaniljesukker og majsstivelse sammen.
- Tilsæt æg og rør godt.
- Kom æggeblandingen i en gryde og tilsæt mælk.
- Varm cremen op under omrøring, mens den tykner.
- Tag cremen af varmen ved den ønskede tykkelse (men husk den tykner mere når den afkøler)
Saml jordbærtærten:
- Smelt chokoladen og hæld denne over bunden.
- Mens dette størkner, skær jordbærrene i skiver.
- Kom et passene lag vaniljecreme ovenpå chokoladen og pynt til sidst med dine jordbærskiver.