Pers: 4 · Arbejdstid: 30 min. · Tid i alt: 30 min · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- 1 mellemstort hokkaidogræskar
- 1 mellemstor sødkartoffel
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 400 mL kokosmælk (1 dåse)
- 1/2 tsk stødt chili
- 1/2 tsk spidskommen
- 1/2 tsk gurkemeje
- lidt olie
- 5 dl bouillon
- Citronsaft, salt og peber efter behov
Ristede græskarkerner:
- Kernerne fra dit græskar
- 1 spsk olie
- 1/2 spsk salt
Fremgangsmåde
- Skræl og skær græskar (udhul og gem kernerne) samt sødkartoffel i grove tern.
- Hak løg og hvidløg og sauter i gryde med lidt olie.
- Kom krydderierne heri (chili, spidskommen, og gurkemeje)
- Kom dine græskar- og kartoffeltern ned i gryden og lad det sauter i ca. 2 min.
- Tilføj bouillon og kokosmælk og lad det koge under låg til græskar og sødkartoffel er møre (ca. 20 min)
- Imens kan du riste dine græskarkerne på en pande. (se senere)
- Når græskar og kartoffel er blevet møre skal suppen blendes glat (Jeg brugte min stavblender hertil).
- Smag suppen til med salt, peber og citron.
Tip: Server eventuelt med ristet græskarkerner, cremefraisch og lidt brød.
Ristede græskarkerner
Kom olie på panden og rist græskarkernerne ved høj varme til de begynder at poppe, skru herefter ned. Kom salt herpå og lad dem riste i 2-3 minutter ved jævn varme. Kom græskærkernerne over på et stykke køkkenrulle og lad dem køle af indtil servering.