Antal: 1 tærte · Arbejdstid: 10 min. · Tid i alt: 45 min · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- 100 g blødt smør
- 100 g fuldkornshvedemel
- 100 g hvedemel
- 3 spsk vand
- 1/2 tsk salt
Fremgangsmåde
- Skær smørret ud i mindre stykker og bland det sammen med de øvrige ingredienser – Du kan med fordel anvende en foodprocessor eller minihakker, men “håndkraft” fungerer også
- Lad dejen stå på køl i ca. 30 minutter
- Smør en tærteform og kom tærte dejen herpå
- Tryk dejen ud, så den fylder hele formen og prik den med en gaffel
- Forbag tærtedejen ved 200 g alm ovn i 10 minutter
- Tag tærtedejen ud og kom det ønskede fyld heri (her)
- Bag tærten i yderligere 30 minutter.
Fyld i tærte:
– 5 æg
– 2 dl mælk
– 2 håndfulde spinat
– Soltørrede tomater
– Salt
– Lidt revet mozzarella