Antal: ca. 20 stk · Arbejdstid: ca. 45 min. · Tid i alt: 1 måned · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
Fordej:
- 400 g honning
- 300 g hvedemel
Honninghjertedej
- 2 æggeblomme
- 1 tsk hjortetaksalt
- 2 spsk koldt vand
- 1 tsk potaske
- 2 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk stødt nelliker
- 1 tsk stødt allehånde
- 200g mørk chokolade
Fremgangsmåde
Fordej
- Honningen varmes op til det bliver flydende og let at arbejde med (ca. 35-40 grader
- Honning og mel æltes godt sammen
- Kom på køl i tæt beholder – gerne i 1 måned
Honningkagedejen
- Rør hjortetaksaltet ud i æggeblommerne
- Rør potasken ud i det kolde vand
- Bland herefter æggeblandingen sammen med potasken
- Kom blanding ned til fordejen sammen med alle de tørre ingredienser (kanel, ingefær, nelliker og allehånde)
- Ælt dejen godt i ca. 10min. (Hvis muligt, så brug en røremaskine)
Dejen vil være lidt hård at arbejde med, kom evt. lidt vand heri men pas på, dejen må ikke blive våd og klistret. - Saml dejen og rul den ud til en tykkelse på 1/2 cm på et meldrysset bord med en kagerulle
- Stik dejen ud med hjerteforme og kom dem på en bageplade med bagepapir
- Honninghjerterne bages i ovnen ved 175 grader alm. ovn i ca. 8-10min
- Lad dem afkøle på en rist. Når de er afkølede vil de være meget hårde og det er derfor en god ide at komme dem i køleskabet pakket ind i et fugtigt viskestykket i et par dage inden de spises
- Overtræk hjerterne med chokolade og nyd dem