Pers: 3-4 · Arbejdstid: 1 time. · Tid i alt: +1 time · Sværhedsgrad: Middel/svær
Vi har eksperimenteret med 2 forskellige typer af fyldte chokolader – én med hvid chokolade og lakridsganache og én med mørk chokolade fyldt med lækker cremet nougat med brændte mandler, og begge opskrifter vil vi tage dig igennem her.
MEN der er selvfølgelig uendelige muligheder, når det kommet til fyld såsom nutella, marcipan eller karamel. Ønsker du en lækker karamel som fyld, kan du følge vores opskrift på Dulce de Lerce, som er en super lækker og blød karamel, der ikke stivner – den er altså PERFEKT til dette formål!
Ingredienser
Hvid chokolade med lakridsganache:
- 250 g hvid chokolade
- 20 g smør
- 1 dl piskefløde
- 50 g lys sirup
- 150 g sukker
- 1 spsk lakridspulver
Mørk chokolade med nougat og brændte mandler:
- 250 g. mørk chokolade
- 50 g hakkede brændte mandler (Her)
- 100 g nougat
Fremgangsmåde
Hvid chokolade med lakridsganache:
- Sukker, sirup, fløde og lakridspulver varmes i en gryde til det når en temperatur på 115 grader.
- Mens blandingen varmes, skæres 100 g hvid chokolade i små grove tern og blandes med smørret.
- Når de 115 grader er nået, hældes blandingen over i det hvide chokolade og smørret, mens du rører godt rundt.
- Hæld lakridsganachen over i et fad med bagepapir på og lad de nu køle til den er stiv (Kan du ikke vente kan tiden forkortes i fryseren)
- Temperer den hvide chokolade (Smelt til 40 grader, lad den krystallisere ved 26-27 grader og temperere til 27-28 grader), så det kan komme i chokoladeskallerne – Husk at banke overskydende chokolade ud af skallerne, så du har mulighed for at komme fyldet heri.
- Når chokoladeskallerne samt ganachen er blevet stive, kan du begynde at komme ganachen ind i dine chokolader.
- Top med et lad chokolade og lad den stivne (køle ned) inden spisning.
Mørk chokolade med nougat og brændte mandler:
- Temperer den mørke chokolade (Smelt til 45-50 grader, lad den krystallisere ved 28-29 grader og temperer til 31-32 grader), så det kan komme i chokoladeskallerne – husk at banke overskydende chokolade ud af skallerne, så du har mulighed for at komme fyldet heri.
- Smelt nougat og kom dine hakkede brændte mandler heri (Indtil du synes der er nok crunch heri)
- Kom nougatblandingen i chokoladeskallerne.
- Top med mørk chokolade og lad den afkøle (stive) inden servering.