Udskriftsindstillinger:

Luftige pitabrød

Tilberedningsmetode
Retter ,
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 30 mins Tilberedningstid: 5 mins Hævetid: 1 hr Tid i alt: 1 time 35 min.
Antal personer 8
Bedste sæson Velegnet hele året
Egenskaber Familievenlig
Ingredienser
  • 4 dl vand (koldt)
  • 25 g. gær (6 g. tørgær)
  • 10 dl hvedemel
  • 7 g. salt
  • 5 g. sukker
  • 2 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde
  1. Vand og gær røres sammen

  2. Tilføj salt, sukker, mel og olie lidt ad gangen

  3. Ælt/rør i ca. 10 min til dejen til den er glat og fast

  4. Tag dejen op ad skålen og “virk den” – Dejen skal altså strammes op og det gør du ved at vende siderne på dejen ind mod midten, således overfladen af dejen strammes.

  5. Læg dejen tilbage i skålen og lad den hæve tildækket i ca. 1 time

  6. “virk”/stram dejen op igen

  7. Del pitadejen i 8 lige store stykker form boller heraf

  8. Lad bollerne hæve i 15 min

  9. Rul bollerne flade, så de er ca. 0,5 cm tykker og lad den yderligere hæve i 15 min

  10. Forvarm nu ovnen til 250 grader varmluft – her kan du med fordel varme din pizzasten op sammen med ovnen eller anvende bagestål, for bedst resultat

  11. Rul igen pitabrødene ud, således de er 0,5 cm tykke

  12. Pitabrødene bages i ca. 4-5 min til de er let gyldne og luftige

Bemærkning

Tip: Læg pitabrødene i et fugtigt viskestykke, så de bliver lækre bløde

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!