Luftige pitabrød
Ingredienser
Fremgangsmåde
-
Vand og gær røres sammen
-
Tilføj salt, sukker, mel og olie lidt ad gangen
-
Ælt/rør i ca. 10 min til dejen til den er glat og fast
-
Tag dejen op ad skålen og “virk den” – Dejen skal altså strammes op og det gør du ved at vende siderne på dejen ind mod midten, således overfladen af dejen strammes.
-
Læg dejen tilbage i skålen og lad den hæve tildækket i ca. 1 time
-
“virk”/stram dejen op igen
-
Del pitadejen i 8 lige store stykker form boller heraf
-
Lad bollerne hæve i 15 min
-
Rul bollerne flade, så de er ca. 0,5 cm tykker og lad den yderligere hæve i 15 min
-
Forvarm nu ovnen til 250 grader varmluft – her kan du med fordel varme din pizzasten op sammen med ovnen eller anvende bagestål, for bedst resultat
-
Rul igen pitabrødene ud, således de er 0,5 cm tykke
-
Pitabrødene bages i ca. 4-5 min til de er let gyldne og luftige
Bemærkning
Tip: Læg pitabrødene i et fugtigt viskestykke, så de bliver lækre bløde