Luftige pitabrød

Gå til opskrift Udskrift opskrift
0 Tilføj til favoritter
Forberedelsestid 30 mins Tilberedningstid 5 mins Hævetid 1 hr Tid i alt 1 time 35 min. Sværhedsgrad: Begynder Antal personer: 8 Bedste sæson: Velegnet hele året Egenskaber:

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Vand og gær røres sammen

  2. Tilføj salt, sukker, mel og olie lidt ad gangen

  3. Ælt/rør i ca. 10 min til dejen til den er glat og fast

  4. Tag dejen op ad skålen og “virk den” – Dejen skal altså strammes op og det gør du ved at vende siderne på dejen ind mod midten, således overfladen af dejen strammes.

  5. Læg dejen tilbage i skålen og lad den hæve tildækket i ca. 1 time

  6. “virk”/stram dejen op igen

  7. Del pitadejen i 8 lige store stykker form boller heraf

  8. Lad bollerne hæve i 15 min

  9. Rul bollerne flade, så de er ca. 0,5 cm tykker og lad den yderligere hæve i 15 min

  10. Forvarm nu ovnen til 250 grader varmluft – her kan du med fordel varme din pizzasten op sammen med ovnen eller anvende bagestål, for bedst resultat

  11. Rul igen pitabrødene ud, således de er 0,5 cm tykke

  12. Pitabrødene bages i ca. 4-5 min til de er let gyldne og luftige

Bemærkning

Tip: Læg pitabrødene i et fugtigt viskestykke, så de bliver lækre bløde

Add a review

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Add a question

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *