*Reklame //Dette oplæg er lavet i samarbejde med Le creuset //
Antal: ca. 4 personer Tid: ca. 1,5 time Sværhedsgrad: Middel
Det skal du bruge:
- 800 g kylling (overlår/lår)
- 1 spsk smør (eller margarine).
- 1 spsk olivenolie
- 5 fed hvidløg
- 2 løg
- 8 mellemstore gulerødder
- 1 flaske rødvin (750 mL)
- En god håndfuld frisk timian
- 5 nelliker
- 15 peberkorn
- 6 laurbærblade
- 100 g bacon i tern
- 350 g champignon
- Salt og peber efter behag
- 2 tsk majsstivelse
- Bredbladet persille (Til anretning)
Karameliserede perleløg
Sådan gør du:
- Kyllingen gnides godt i salt og peber.
- Brun kyllingen på i en gryde med smør, indtil skindet begynder at blive sprødt.
- Kom kyllingen over på en tallerken eller i et fad, mens finthakket løg og hvidløg samt 4 gulerødder i skiver sauteres i gryden et par minutter.
- Kom kyllingen tilbage i gryden.
- Tilsæt rødvin, timian, nelliker og peberkorn og lad det simre i ca. 1,5 time ved svag varme.
- Efter 1 time steges bacon sprødt på en pande. (Læg disse til side efterfølgende)
- På samme pande i fedtet fra bacon steges de resterende gulerødder samt kvarte champignon.
- Sæt champignon og gulerødder til side i en skål og brug samme pande til karamelisering af perleløg.
- Karamelliser dine perleløg – Følg guide længere nede.
- Tag nu kyllingestykkerne fra og over på en tallerken.
- Sigt saucen gennem en sig (Alternativt gennem et klæde).
- Kog saucen op, jævn den med majsstivelse og smag til med salt og peber.
- Tilsæt kylling, champignon, gulerødder, bacon og karameliserede perleløg og varm retten godt op.
- Anret med bredbladet persille og spis med en lækker kartoffelmos.
- Bon appétit!
Karameliserede perleløg
- Perleløg, smør, sukker og vand kommes på en pande.
- Varm og kog op med jævnlig omrøring, indtil du har de lækreste karameliserede perleløg (OBS. vask hurtigt op, da karamellen hurtig størknes)